10.11.13

ზეითუნის ზეთში პომიდვრები ბანაობენ

ოდესმე რეცეპტით საჭმელი შეგყვარებიათ? ასე დამემართა პომიდვრის ჩირზე. ისე კარგად გამოიყურებოდა, ისე გემრიელად იკითხებოდა, რომ აუცილებლად უნდა გამეკეთებინა. ბედზე, დედას ხილ–ბოსტნეულის საშრობი აჩუქეს და ესეც ნიშანი ზემოდან.
კეთდება მარტივად. გამოშრობას დიდი დრო უნდა, მაგრამ რომ დაალაგებ ფირფიტაზე და ჩართავ, მერე არც წყალს გთხოვს, არც პურს, არც ყურადღებას. 2–3 ჯერ შეხედავ 2–3 საათში ერთხელ და ეგ არის.
რეცეპტი შეგიძლიათ იხილოთ აქ.
ზემოდან ჩვეულებრივი ქართული იმერული ყველის ნაჭრები მოვალაგე, ზეთით ამოვავსე ქილა და შევდგი მაცივარში გასაჟღინთად.
ახლა გემო. პირველ გასინჯვაზე ვერ გადავირიე, ცოტა გულიც დამწყდა, ამდენ ხანს რომ ველოდებოდი. მეორე გასინჯვაზე მომეწონა. მესამე გასინჯვაზე ომნომნომნომ :)
მეტი აღარ გამისინჯავს, ახლა პიცაზე მინდა მოვსინჯო ყველიც და პომიდორიც.
ხო, რაც არ მომეწონა, თუმცა თავიდანვე მოსალოდნელი იყო. პურის გარეშე არ იჭმევა :D

2 comments:

Natalia said...

აუ რეცეპტი არ არის დალინკული და დადე რა :შ ძალიან მინდა ამის გაკეთება რამდენი ხანია :შ

Natia Barabadze said...

უი, ჩავასწორე :)